4 Ekim 2010 Pazartesi

Neydi adı? Can...

Sonra adam ölmüş... Adam ölünce tabi bizimki ne yapacağını şaşırmış. demin gülmüyor muydu bu? Küt diye ölünür mü be adam. Ulan bi hikayesi olur , kucağımda can çekişti , gözlerimin içine öyle bi baktı ki aklımdan çıkmıyor o hali diye üzülünür, ballandıra ballandıra çok acı çektiği anlatılır her bilene tanıyana duyana ilgilenmeyene ,herkese işte.Böyle sefa pezevenki gibi de ölünmez ki be adam!

Kime ne anlatıcak şimdi bu , osuruğa güldü  osuruk kadar aklı yoktu falan. ölmüşün arkasından da denmezki öyle şeyler. ev zaten kalk gidelim diyor. Nereye gidicen otur aşağı. Eskiden depozitoluydu bu şişeler , verirdin üçbeş yolluk sıkıştırırdı tonton. En son ne zaman temizlendi bu ev ya. Bi kız vardı neydi adı ? Can ... Can diye kız mı olur lan. Bıyıkları da vardı zaten. O bi temizlemişti bizim ayının sevdasına.Nerden baksan olmuştur bibuçuk sene.Hem buna sevdalanılır mı ya! Buna en fazla hallenilir. Olmadı yellenilir , o da ölür zaten. Osurdu diye öldü la adam. Osuruğa güldü işte. Bildiğin ilköğretim iki bebesi.

Neyse bu ev neyle temizlenir ya! İki helva falan kavururduk ne bileyim , mis gibin kokardı ev. b.k kokuyor resmen ortalık . Bulaşığa bak bulaşığa, bi de çok biliyormuş gibi patlıcan musakka yapalım dedi ya. Sen ne anlarsın ama yokkk , alışveriş yaptı bi de. Para basıyoruz ya. Git sömestirde ye di mi ananın evinde ama yokkk... İlla da becerebilirmiş. Tüp yok , tencere bile yok be evde. Hııı yaptı biz de afiyetle yedik. Bi şarap falan açtık yanına. Tövbe tövbe. O ne saçma sapan birşeydi ya.  Neyse öldü şimdi bu! arkasından konuşmamak lazım. Osuruğun peyitahtına öldü sarsak ! Bu ne şimdi. Çekilin gidin ayak altından ya! Al işte attan götten bi albüm daha Atilla Atasoy. bune be! Ölmedi mi bu adam? Tipe bak tipe. Hem sarışın , hem boyu uzun ama tipsiz. Al işte çürüdü bizimkinin de tezi :) Geçen iftar yemeğinde miydi neydi bu? Böle abidik gubidik sarkık bir kadınla "ada sahillerinde bekliyorum..." söylüyordu. senin beklediğin adanın ben... !!! Neyse şimdi bu herif öldü, ne düşünüyoruz ya! Böle oluyor ama , abidik gubidik şeyler geliyor insanın aklına ilk anda. Ayı gibi içti şerefsiz , üretim hattı gibi çalışıyodu herifin mesanesi. Allah bilir içten patladı . İşemeye gitti mi bu hayvan bugün.  Hayır anasını falan aramak lazım da kontör de yok ki. Kuruşa geçmiş de bilmem kim olmuş. Kuruşu öpücükle veriyolar sanki canına yandığını. Kafa mı güzel ,anlamadı mı bu dingil bilmem. Öldü dedi , ölmüş işte. Yoksa kalkardı heralde.

Kalkıp , Şekip abiyi çağırmak lazım şimdi. Kafa da kazan gibi. Ulan ağlamak bile ağlanmıyor. Bıçaklansaydı falan bari , osuruktan sebeplerle ölünür mü. gülesi geliyor insanın. Şekip abiyi alıp gelmeli.Bi ucundan tutsa bari. Eşek ölüsü gibi oldu bu. Bak ya tipe bak, sanki cennete gitti cenabet. Nasıl da mutlu mutlu bakıyor. 4 senedir bi insan bi kere mi efkarlanmaz arkadaş. Ulan öldün be. Ötesi mi var, pamuğu tıkayacaklar haberin yok. Şekipppp abiiii diye bağırmış bizim oğlan camdan aşağı.Öleceniz be evlat demiş en sonunda Şekip. Adama sayelerinde hisse veriler markadan. Öldük mü demeli şimdi. Öle mahallenin otasında da bağırılmaz ki.. Gel hele yukarı bi diyeceğim var dese , kim neylesin dediklerini... Neyse geldi işte, şoka girdi adam. Ne oldu dedi , ne demeli ben osurdum o da güldü , gülerken de öldü. Kalp krizi heralde abi , ben ders çalışıyordum bi baktım ölmüş falan diye gevelemiş. Adam bile ağladı be! Gözlerinden yaş geldi tontonumun. 4 senedir aynı çöplükte ötüyor bu dingiller de gülesi geliyor hala sarsağın.

Al işte derslere vermiş kendini, sorana ne demeli , annesine felç gelecek sanmışlardı ilk söylediklerinde. Edi nerde diye sordu işte hırbo , büdü de bu mu şimdi. Öldü dese nasıl morarır allah bilir. Susmalı...
Bundan sonra susmalı ve osurmamalı kimsenin yanında ,gazında ölüm var sarsağın, atmosfere salmalı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder